Gammelgård Glas

Gammelgård Glas


Gammelgård Glas is gevestigd in een oud landhuis in het plaatsje Bøvlingbjerg in het westen van Jutland bij de stad Holstebro, dicht bij de Noordzee.

Al sinds 1999 wordt er in het atelier van Gammelgård Glas door eigenaresse Ingalil Gunda Christensen en haar dochters Camila en Catrine glaskunst gemaakt van zeer hoge kwaliteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van glazen schalen, juwelen en figuren, veelal gebaseerd op de Deense geschiedenis en tradities.

Alle producten worden verkocht via detailhandelaren en vanuit de eigen grote galerij met het bijbehorende café, waar de bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie of thee met een lekkere plak cake.
Rondom de galerij ligt een grote tuin met tafels en banken, waar je rustig kunt zitten en waar kinderen kunnen spelen.
Je kunt ook je eigen glaskunst figuur of sieraad in de werkplaats maken, want er worden regelmatig workshops georganiseerd.
Door dit alles weten veel toeristen en bewoners uit een groot gebied de weg te vinden naar Gammelgård Glas.


De glaskunst van Gammelgård Glas wordt door zijn originaliteit, bijzonderheid en eenvoud door veel mensen zeer gewaardeerd. En niet alleen in Denemarken - het wordt geëxporteerd naar diverse landen, waaronder Nederland.

på dansk heeft diverse fraaie dierfiguren en andere glaskunst artikelen uit het grote assortiment van Gammelgård Glas op voorraad. Naast de verschillende dierfiguren hebben we bijvoorbeeld ook een zeilbootje dat voor een raam kan worden gehangen.
We hebben ook de Nederlandse en de Duitse vlag; kleurige blikvangers losjes hangend aan een vlaggenmast.
En speciaal voor de kerstperiode hebben we enkele glazen hangers die je in de kerstboom kunt hangen, maar die ook prachtig zijn om voor een raam of aan een muur te hangen. Ook is er een glazen kerstboom waar je een waxinelichtje achter kunt zetten.

Wil je nog meer weten over Gammelgård Glas, kijk dan eens op hun (Deense) website: www.gammelgaardglas.dk

Op de onderstaande foto´s zie je het Gammelgård Glas atelier in het prachtige oude landhuis, dat vroeger dienst deed als wagenmakerij.

Het Gammelgård Glas atelier, vroeger was dit een wagenmakerij.

 

Een fraaie uitstalling van glasfiguren van Gammelgård Glas


Wil je ook zo'n mooi glaskunst artikel kopen? Klik dan hier om naar de winkelpagina te gaan.
 

© 2018 - 2023 på dansk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel