Klarborg

Klarborg Butik

Klarborg logo


Al meer dan 30 jaar maakt bedenker, designer en eigenaar Etly Klarborg haar Klarborgnisser.
De Klarborgnisser zijn een begrip in Denemarken, maar ook ver daar buiten.
Haar winkel, atelier en werkplaats in het plaatsje Moseby in het Noordwesten van Jutland maken het plaatje helemaal compleet: een fraai oud pand aan de rand van een bos waar je elk moment verwacht een échte kabouter tegen te komen.


Etly Klarborg

Sinds Etly Klarborg, de designer achter de Klarborg Nisser en het merk Klarborg, in 1986 haar eigen boerderijwinkel opende, heeft ze meer dan 300 verschillende nisse- en trolontwerpen gemaakt die in heel Denemarken worden verkocht.
Etly Klarborg ontwerpt haar Nisser (kabouters) vanuit haar gevoel en laat zich inspireren door de Deense kersttraditie.
Hygge, liefde, respect, spel en fantasie zijn enkele van de begrippen die Etly gebruikt in haar ontwerpproces, wanneer er weer een nieuw design onstaat en daarmee een nieuwe Nisse wordt "geboren". Haar Nisser zijn een bekend kerstproduct geworden, die zorgen voor gezelligheid en vreugde bij veel mensen thuis.

Etly Klarborg

Werkplaats en winkel "Gammelbo"

Aan de rand van een bos ligt Etly Klarborgs gezellige werkplaats en winkel, waar kaarslicht en een open haard zorgen voor Deense gezelligheid en hygge. De Deense hygge staat voor gezelligheid en vreugde, saamhorigheid en liefde voor familie en vrienden, en dat is ook wat de Klarborgnisser uitstralen. Hygge is niet zomaar een woord, maar een gevoel en een sfeer die je samen creëert en ervaart, vooral tijdens de kerstperiode.

Klarborg Butik Gammelbo

Klarborg winkel

 

 

Inspiratie

Toen Etly Klarborg slechts 4 jaar oud was, was ze al vol van kabouters en trollen. Maar pas na de geboorte van haar eerste zoon, Martin, ontdekte ze wat haar toekomstige inspiratiebron zou zijn. Alle ruim 300 Nisser hebben daarom ook een eigen naam en een verhaal, waarvoor Etly de inspiratie heeft gevonden bij haar kinderen, kennissen en vrienden. Etlys 3 zonen, Martin, Mads en Mathias, hebben zelf ook model gestaan voor hun eigen Nisser, zoals Etly ze naar hun beeld heeft gecreëerd toen ze nog klein waren.

Klarborg Nisserikker

Nisserikker - Kerstdecoratie uit de Deense kersttraditie waar je jarenlang plezier van hebt.


Wil je meer weten over Klarborg en zien hoe groot de Nisser familie eigenlijk is, kijk dan eens op hun (Deense) website: www.etlyklarborg.dk

Wil je graag zelf een Nisse van Etly Klarborg kopen? Klik dan hier om naar de winkelpagina te gaan.
 

© 2018 - 2023 på dansk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel